Η Selena Gomez απευθύνεται για ακόμα μια φορά στα διευθυντικά στελέχη των μεγαλύτερων κοινωνικών δικτύων.

 

Μετά τις ταραχές που προκάλεσαν εξαγριωμένοι οπαδοί του Donald Trump όταν εισέβαλαν βίαια στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, το Facebook και το Twitter έθεσαν προσωρινά σε αναστολή τους λογαριασμούς του απερχόμενου προέδρου.

Η Selena Gomez, ωστόσο, επικρίνει για ακόμα μια φορά τους δύο κολοσσούς της τεχνολογίας για την αδυναμία τους να ελέγξουν στις πλατφόρμες τους την εξάπλωση της παραπληροφόρησης και της βίαιης ρητορικής τους τελευταίους μήνες, κάτι που επέτρεψε τόσο στον ίδιο τον Donald Trump όσο και τους υποστηρικτές του να διαδώσουν αβάσιμους ισχυρισμοί περί εκλογικής νοθείας.

Αμέσως μετά το χάος στην Ουάσινγκτον, η Selena Gomez ανάρτησε στο Twitter ένα σημείωμα με το οποίο απευθύνεται στο Facebook, Instagram, στο Twitter και στο Google ως εταιρείες, καθώς και στους Susan Wojcicki (CEO του YouTube), Sheryl Sandberg (COO του Facebook), Mark Zuckerberg (CEO του Facebook), Jack Dorsey (CEO του Twitter) και Sundar Pichai (CEO των Alphabet Inc. και Google).

«Η σημερινή ημέρα είναι το αποτέλεσμα που έχουμε όταν επιτρέπεται σε άτομα με μίσος στην καρδιά τους να χρησιμοποιούν πλατφόρμες που θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται για να φέρουν τους ανθρώπους κοντά και να επιτρέπουν στους ανθρώπους να χτίζουν κοινότητα», έγραψε, πριν παραθέσει τα ονόματα των προαναφερθέντων ηγετών του διαδικτύου.

«Έχετε όλοι απογοητεύσει τον αμερικανικό λαό σήμερα και ελπίζω ότι θα διορθώσετε τα πράγματα προχωρώντας», συμπλήρωσε η Selena Gomez με επικριτικό ύφος.

Το Twitter έχει απαγορεύσει στον Donald Trump την ανάρτηση δημοσιεύσεων για 12 ώρες και ενημέρωσε τον απερχόμενο πρόεδρο ότι περαιτέρω παραβίαση των όρων χρήσης της πλατφόρμας θα έχει ως αποτέλεσμα τη μόνιμη αναστολή του λογαριασμού του.

Στον αντίποδα, ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε με προσωπική ανάρτησή του την απόφασή του να προχωρήσει σε επ’ αόριστον αποκλεισμό του Donald Trump από το Facebook και το Instagram.